Tudástár

Tudástár

Ne várd meg a kánikulát!

A klímavásárlás nem egyszerű. A választék nagy, és érezhetően emelkedtek a készülékek árai. Ezért kiemelten fontos a jó ár-érték arány. Nem javasoljuk tehát, hogy az utolsó pillanatra hagyd a döntést, és a nyár közepén próbálj meg klímát szereltetni.

Az otthoni klímák piaca nagyon szezonális. Év közben csak egy-egy készülék talál gazdára, az emberek többsége pedig június közepén vagy júliusban eszmél, hogy baj van: elviselhetetlenül meleg a lakás. Ilyenkor persze már nem találni olyan szerelőt, aki rövid határidővel el tud vállalni munkát, hiszen a jó szakembernek hetekre előre le vannak foglalva az időpontjai. Nem marad más, mint a telefonálgatás meg a türelmetlen várakozás a harmincvalahány fokos lakásban.

De lássuk, hogy zajlik mindez, ha időben lépsz, és még azelőtt megrendeled a klímát, hogy beütne a kánikula. Ilyen esetben van idő utánaolvasni a témának, és a minden tekintetben legmegfelelőbb készüléket választani ki. Ha nem tudod, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, akkor ebben az írásunkban találsz további segítséget ehhez. Ha pedig megvan a megfelelő készülék, akkor tudsz olyan szerelőt választani, aki foglalkozik az általad választott márka készülékeivel.

Mindez egy hónappal később már fordítva zajlik. Ha ugyanis találsz júliusban szerelőt, aki belátható időn belül el tudja vállalni a megbízást, akkor neki garantáltan nem fogsz nemet mondani. Még akkor sem, ha többet kér a méltányosnál. Ráadásul ilyenkor már a szerelő mondja meg, hogy milyen klímát hoz, és nem te fogod a márkát kiválasztani. Örülsz, hogy valamilyen készülék a faladra kerül.

Végül nem elhanyagolható szempont, hogy idegesen és kapkodva, vagy nyugodtan és átgondoltan tudod-e intézni a szerelést? Az augusztus elején beüzemelt klíma ugyanis pont annyiba kerül, mint a júniusi. Esetleg kicsit többe. És addigra már végigküzdötted az összes júniusi és júliusi kánikulát.

A tanácsunk tehát mindenképpen az, hogy lépj most, szánd rá az időt, és ne hagyd az utolsó pillanatra a klímavásárlást! A KAISAI oldalfali készülékeiről itt találsz részletes információt.